Η ΜΚΟ γιατροί χωρίς σύνορα αναστέλει την αποστολή ΤΑΞΙ για τους λαθρομετανάστες.

Γνωστή ΜΚΟ αναστέλλει την υπηρεσία ταξί για μεταναστες στην Μεσόγειο.

Μετανάστης

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ανέστειλαν τις λεγόμενες αποστολές «διάσωσης» που μεταφέρουν τους μετανάστες από ολόκληρη τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Ο κ. Françoise Bouchet-Saulnier, υπεύθυνος για την Prudence το πλοίο των ΓΧΣ , δήλωσε ότι η ΜΚΟ θα σταματήσει τις δραστηριότητές της εν αναμονή εξηγήσεων από την  κυβέρνηση της Λιβύης για την συμπεριφορά της.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα πλοίο Λιβυκής ακτοφυλακής προσέγγισε ένα άλλο πλοίο ΜΚΟ - το Golfo Azzurro , το οποίο λειτούργησε από το Proactiva Open Arms - και πυροβόλησε προειδοποιητικά  σε αυτό.
Το πλήρωμα λέει ότι τους είπαν: "Σας παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο μέρες. Διεξάγετε ύποπτες ενέργειες, έχουμε επιβεβαίωση ότι έχετε συναλλαγές με διακινητές, μην επιστρέφετε στα ύδατά μας ".
Οι Λιβύοι υποτίθεται ότι πρόσθεσαν: «Ποτέ μην επιστρέψετε, αλλιώς θα σας πυροβολήσουμε».
Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Οργανισμός Συνόρων της ΕΕ (Frontex) χαρακτήρισε τις ΜΚΟ στη Μεσόγειο ως «ταξί» για παράνομους μετανάστες, έχοντας διαπιστώσει ότι οι επιχειρήσεις τους εκτός Λιβύης βοήθησαν τους λαθρεμπόρους να «επιτύχουν τους στόχους τους με το ελάχιστο κόστος  ».
Ως εκ τούτου, οι αποστολές  "διάσωσης" ενθάρρυναν περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν την επικίνδυνη θαλάσσια διέλευση στην Ευρώπη και να αυξήσουν τους συνολικούς θανάτους από πνιγμό.
Η ανάλυση της Frontex περιέχει αρκετές κατηγορίες άμεσης συμπαιγνίας μεταξύ ΜΚΟ και λαθρεμπόρων, με τις ιταλικές αρχές να κατακρατούν το πλοίο Iuventa μετά από φωτογράφιση που φάνηκε να δείχνει ότι δέχεται απευθείας μεταφορές μεταναστών στα ευρωπαϊκά σύνορα από λαθρομεταφορές.
Το "Iuventa" συγκεντρώνει τους μετανάστες από τα άτομα που έχουν χαρακτηριστεί λαθρεμπόροι από τις ιταλικές αρχές. Φωτογραφία: Polizia di Stato

Πηγή http://www.breitbart.com/london/2017/08/12/ngo-suspends-migrant-taxi-service-in-the-mediterranean/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.