ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις εκρήξεις της Ευρώπης  βρέθηκαν στους τρομοκράτες του ISIS που σχεδίαζαν τις επιθέσεις της Μόσχας.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στις εκρήξεις της Ευρώπης που βρέθηκαν στους τρομοκράτες του ISIS που σχεδίαζαν τις επιθέσεις της Μόσχας

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έχει πιάσει τους τρομοκράτες που συνδέονται με το ISIS, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Μόσχας και σε άλλες περιοχές στη Μόσχα.
Μετά από την ανάλυση των υλικών που βρέθηκαν στο σπίτι των κρατουμένων έξω από τη Μόσχα, η FSB δήλωσε ότι ήταν ένα επικίνδυνο εκρηκτικό με βάση το υπεροξείδιο, γνωστό και ως «Μητέρα του Σατανά». Τα ίδια εκρηκτικά χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες σε σειρά θανατηφόρων επιθέσεων στην Ευρώπη, όπως η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του Μάντσεστερ τον Μάιο, η τρομοκρατική επίθεση του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015 και η επίθεση του Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες. 
"Έχουμε δείγματα. Σύμφωνα με αυτά τα δείγματα είναι το τριπεροξείδιο τριακετόνης (TATP), ένα πολύ επικίνδυνο αρχικό εκρηκτικό, "  
Το βίντεο διαθέτει υλικά για την παραγωγή μίας βόμβας που είναι αποθηκευμένη στο σπίτι, καθώς και αρκετές χειροβομβίδες που βρίσκονται στο υπόγειο και Καλάσνικοφ.
Η FSB αναφέρει ότι έχει καταστείλει μια «τρομοκρατική ομάδα που σχεδίαζε να διαπράξει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε χώρους μαζικών συγκεντρώσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τις μεταφορές και σημαντικούς εμπορικούς χώρους στη Μόσχα». Η δήλωση προσθέτει ότι η ομάδα επρόκειτο να χρησιμοποιήσει «βομβιστές αυτοκτονίας και υψηλής ισχύος εκρηκτικές συσκευές. "
Δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ειδικός στην παραγωγή εκρηκτικών, καθώς και ένας απεσταλμένος του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL), ο οποίος κατάρτισε τις προγραμματισμένες επιθέσεις, συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην περιοχή της Μόσχας.
Η FSB ανακάλυψε επίσης και εξουδετέρωσε ένα εργαστήριο παραγωγής εκρηκτικών.
Οι επιθέσεις διοργανώθηκαν από τους ηγέτες της ISIS στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που συμμετείχαν στη διεθνή λίστα υπόπτων, σύμφωνα με το FSB.
Η υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των κρατουμένων υπήρχε ένας Ρώσος πολίτης και τρεις πολίτες κρατών της Κεντρικής Ασίας. Τα ονόματά τους δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.
Στα τέλη Μαΐου, η FSB κρατούσε τέσσερις τρομοκράτες συνδεδεμένους στο ISIS, οι οποίοι προετοιμαζόταν επίσης να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα. Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίσης να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν μαζί με τους μαχητές του ISIS.
Εκτός από την καταπολέμηση των εισβολέων τρομοκρατών εντός των τειχών, η Ρωσία βοηθά τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που ενεργούν κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015
Πηγή https://www.rt.com/news/399522-fsb-terrorists-detained-moscow/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.