ΠΟΥ.Κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας λόγω του προσκυνήματος στην Μέκκα.

Παγκόσμιος οργανισμός υγείας.Η επιδημία χολέρας της Υεμένης μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του προσκυνήματος στην Μέκκα.Πολλοί από τους προσκυνητές πηγαίνουν εκεί από την Ευρώπη.

Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι η θανατηφόρα εκδήλωση της χολέρας στην Υεμένη θα μπορούσε να εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του Χατζ
Εκατομμύρια προσκυνητές που κατευθύνονται προς το ετήσιο προσκύνημα Χατζ, φέτος στη Σαουδική Αραβία, θα μπορούσαν να εκτεθούν σε μια επιδημία χολέρας που έχει σακατέψει  την Υεμένη, σύμφωνα με όσα σηλώθηκαν από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας την Παρασκευή. 

Η νόσος, η οποία έχει ήδη μολύνει 332.000 ανθρώπους στην Υεμένη , αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης στη συγκέντρωση στη Μέκκα, όπου οι προσκυνητές είναι ήδη επίφοβοι να προσβληθούν από ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και ο ιός Zika, δήλωσε ο ΠΟΥ. 

Το προσκύνημα αντλεί περίπου 2 έως 4 εκατομμύρια ανθρώπους 
κάθε χρόνο.
"Η τρέχουσα έντονη εξάπλωση της χολέρας στην Υεμένη - καθώς και σε ορισμένες αφρικανικές χώρες - μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για όλους τους προσκυνητές κατά τις ημέρες (Χατζ) και ακόμη και μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους", αναφέρθηκε σε ένα δελτίο της ΠΟΥ, σύμφωνα με το Reuters .
Ο εμπειρογνώμονας της ΟΗΕ για τη χολέρα Dominique Legros δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει αποφύγει την εμφάνιση επιδημιών χολέρας για πολλά χρόνια λόγω της ενισχυμένης επιτήρησης και της έγκαιρης ανίχνευσης.
"Μην ξεχνάτε ότι σήμερα μιλάμε για την Υεμένη αλλά παίρνουμε προσκυνητές από πολλές ενδημικές χώρες και κατάφεραν να μην έχουν ξέσπασμα, κυρίως διασφαλίζοντας ότι οι συνθήκες διαβίωσης, η πρόσβαση στο νερό ειδικότερα, οι συνθήκες υγιεινής, έχουν ελεγθεί ", δήλωσε ο κ. Legros σε ομάδα ενημέρωσης του ΟΗΕ.

Η χολέρα, η οποία εξαπλώνεται με την κατάποση της περιττωματικής ύλης, έχει περίοδο επώασης λίγων ωρών. Η ασθένεια μπορεί να σκοτώσει ένα μολυσμένο άτομο μέσα σε ώρες, εάν δεν αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα.
Ωστόσο, το γεγονός ότι 80 τοις εκατό των ασθενών δεν παρουσιάζουν συμπτώματα έχει καταστήσει δυσκολότερο για τους οργανισμούς υγείας να περιορίσουν την ασθένεια, ανέφερε ο Legros.
"Γι 'αυτό και συμβουλεύουμε τις χώρες να μην προβούν σε έλεγχο ασθενών για τους ασθενείς, οι Σαουδάραβες δεν το κάνουν αυτό, είναι άχρηστο, τεχνικά μιλώντας", είπε.
Η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια είναι θεραπευτική, αλλά η κατάρρευση της υποδομής της Υεμένης μετά από περισσότερα από δύο χρόνια ενός πολέμου που διεξάγεται από τη  Σαουδική Αραβία  εναντίον των αντάρτικων του Houthi στη χώρα έχει δημιουργήσει μια "τέλεια καταιγίδα για τη χολέρα", ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ο πόλεμος έχει αφήσει άθικτο λιγότερο από το ήμισυ των ιατρικών εγκαταστάσεων της χώρας.
Πηγή https://www.alaraby.co.uk/english/news/2017/7/16/who-yemen-cholera-outbreak-could-spread-at-hajj-pilgrimage

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες