Πυροσβέστης στην Γερμανία απολύθηκε για αντι-μεταναστευτική ανάρτηση στο facebook.

Ο Πυροσβέστης που απολύθηκε,θα πληρώσει και πρόστιμο για το Αντί-Μεταναστευτικό Facebook Post.

AP Φωτογραφία

Ένας πυροσβέστης απολύθηκε από τη θέση του αφού κρίθηκε ένοχος για υποκίνηση μίσους από γερμανικό δικαστήριο λόγω μιας αντι-μεταναστευτικής θέσης που έκανε στο Facebook.

Ένα περιφερειακό δικαστήριο του Meissen επέβαλε στον πυροσβέστη πρόστιμο 2.400 ευρώ για μια φωτο στο Facebook με ένα πολυβόλο που έγραφε: "Η ταχύτερη διαδικασία χορήγησης ασύλου στη Γερμανία. Απορρίπτει έως και 1.400 αιτήσεις ασύλου σε ένα λεπτό. "Ενώ ο άνδρας άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, ο εργοδότης του είχε πει ότι, εάν καταδικασθεί, θα χάσει επίσης τη δουλειά του,  αναφέρει η Sächsische Zeitung .
Το ίδιο δικαστήριο είδε επίσης μια παρόμοια περίπτωση να συμβαίνει νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ένα 27-year-old αγρότης βρέθηκε ένοχος για ομιλία μίσους, αφού αποκάλεσε τους αιτούντες άσυλο drecksvolk ή "βρώμικους ανθρώπους" στο Facebook. Ο αγρότης έκανε τα σχόλιά του αφού δύο αιτούντες άσυλο από τη Βόρεια Αφρική είχαν κλέψει πρόβατα από την περιουσία του.
Οι δύο αιτούντες άσυλο, ηλικίας 22 και 28 ετών, ερευνήθηκαν για το έγκλημα, αλλά η έρευνα έκλεισε αργότερα από τον τοπικό εισαγγελέα, καθώς δεν αισθάνονταν ότι είχαν αρκετά στοιχεία για να καταδικάσουν τους άνδρες πέρα ​​από μια εύλογη αμφιβολία.
Ο ίδιος ο γεωργός, εν τω μεταξύ, καταδικάστηκε για ομιλία μίσους και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1.350 ευρώ. Ο κτηνοτρόφος και ο δικηγόρος του άσκησαν ένσταση κατά του προστίμου και η διαδικασία συνεχίζεται.
Οι νόμοι για το μίσος των μίσους στη Γερμανία αποτέλεσαν αντικείμενο έντονων συζητήσεων από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης και πολλοί επέκριναν τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαϊκό Μάασ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο οποίος προσέλαβε την πρώην πράκτορα της Stasi Anette Kahane να συμβουλεύσει την εκστρατεία λογοκρισίας της κυβέρνησης.
Όπλα
Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Χέικο Μάας Φωτογραφία: TOBIAS SCHWARZ / AFP / Getty Images
Από το 2015, πολλοί Γερμανοί έχουν καταδικαστεί για ομιλία μίσους ή υποκίνηση σε φυλετικό μίσος για σχόλια συχνά κατά των αιτούντων άσυλο. Σε μια περίπτωση, ένα ζευγάρι στο Vierkirchen καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για τον σύζυγό  και σε πρόστιμο άνω των 1.000 ευρώ για τη σύζυγο για τη σύσταση ομάδας για άτομα που ζητούν άσυλο στο Facebook.
Άλλοι Γερμανοί που είναι ύποπτοι ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία για το έγκλημα μίσους έχουν επιδρομή στα σπίτια τους από την αστυνομία. 
Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής εγκληματολογικής αστυνομίας Holger Münch δήλωσε μετά τις επιδρομές: "Ο αριθμός των περιπτώσεων δεξιών, πολιτικά παρακινημένων εγκλημάτων μίσους στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την ευρωπαϊκή κατάσταση των προσφύγων", προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η ομιλία του μίσους " Δηλητηριάζει το κοινωνικό κλίμα ".
Τα άτομα δεν είναι οι μόνοι στόχοι των γερμανικών νόμων για την καταδίκη μίσους, καθώς οι αρχές ψήφισαν νέα νομοθεσία τον Ιούνιο, όπου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για μη την απομάκρυνση περιεχομένου λόγου μίσους ή "πλαστών ειδήσεων".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.