ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.

17 νεκροί.Εκατοντάδες αγνοούνται.

χάρτη των πυρκαγιών
Περισσότεροι από 150 άνθρωποι αγνοούνται από πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει την βόρεια Καλιφόρνια, λένε οι αστυνομικοί.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί και πάνω από 2.000 κτίρια έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή.
Έντεκα από τους θανάτους ήταν στην κομητεία Sonoma.
Μία από τις χειρότερες πληγείσες πόλεις είναι η Santa Rosa, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν καταστραφεί ολόκληρες συνοικίες.
Το γραφείο του σερίφη της επαρχίας Sonoma δήλωσε ότι 155 άτομα ήταν ακόμα αγνοούμενοι, αν και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στον χαοτικό ρυθμό των εκκενώσεων.
Στη γειτονική συνοικία της Νάπα, τα θύματα περιλάμβαναν τον 100χρονο Κάρολ Ρίππει και τη 98χρονη σύζυγό του, τη Σάρα, δήλωσε η αστυνομία.
Οι πυρκαγιές είναι μεταξύ των πιο θανατηφόρων στην ιστορία της Καλιφόρνιας και έχουν στείλει καπνό μέχρι το νότιο Σαν Φρανσίσκο, περίπου 100 μίλια μακριά.
Σάντα Ρόζα Ξενοδοχείο Χίλτον
Τρέιλερ Πάρκο Τελικού Ταξιδιού στη Σάντα Ρόζα
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Ken Pimlott είπε στο BBC την Τρίτη ότι πάνω από 17 πυρκαγιές είχαν κάψει περίπου 115.000 στρέμματα  τις τελευταίες 24 ώρες.
Υπήρχαν κάποιες καλές ειδήσεις όταν οι άνεμοι που αυξάνουν τις φλόγες μειώθηκαν, βοηθώντας τους πυροσβέστες να θέσουν μερικές από τις φλόγες υπό έλεγχο.
Στη Σάντα Ρόζα, το ξενοδοχείο Hilton και ένα  πάρκο καταστράφηκαν. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας Sonoma έχουν απομακρυνθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον τέσσερα οινοποιεία είχαν υποστεί "ολικές ή πολύ σημαντικές απώλειες", δήλωσε η Napa Valley Vintners
Περισσότερα από 91.000 σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ρεύμα.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κύρηξε καταστάση έκτακτης ανάγκης στην Sonoma, στη Νάπα και σε πέντε άλλες κομητείες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε την χορήγηση της ομοσπονδιακής βοήθειας έκτακτης ανάγκης.
πηγη http://www.bbc.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.