ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

Αφρική.Η επόμενη στάση για την καταπολέμηση του ISIS.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους.  Αρχείο φωτογραφιών
Οι ΗΠΑ σκέφτονται μια ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στην Αφρική για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές τζιχαντιστές που αναζητούν νέους παράδεισους μετά την πτώση του «χαλιφάτου» τους, λένε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Αφού έχασε την de facto πρωτεύουσα Raqqa στη Συρία αυτό το μήνα και το ιρακινό οχυρό του Mosul νωρίτερα, η ISIS «έχει την φιλοδοξία να εδραιώσει την παρουσία της» στην Αφρική, δήλωσε τη Δευτέρα ο ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, στρατηγός Joseph Dunford.
Από τη Λιβύη έως το Σινά της Αιγύπτου, την ανατολική και τη δυτική Αφρική, οι τζιχάντες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάνφορντ.
Συζητούσε για τη σύγκρουση στις 4 Οκτωβρίου στο Νίγηρα, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών.
Μαζί με πέντε Νιγηριανούς στρατιώτες, οι Αμερικανοί πέθαναν στα σύνορα του Νίγηρα σε επίθεση που πραγματοποίησαν οι ντόπιοι που συνδέονταν με την ISIS.
Το περιστατικό συγκλόνισε πολλούς Αμερικανούς που αγνοούσαν την ισχυρή αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα αυτή.
Ο Ντάνφορντ δήλωσε ότι ο στρατός θα κάνει συστάσεις προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ και τον υπουργό Άμυνας Jim Mattis "για την σωστή κατανομή δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί αυτό που βλέπουμε ως απειλή".
Οφείλει να συναντήσει στρατιωτικούς αρχηγούς από 75 χώρες "για να μιλήσει για την επόμενη φάση της εκστρατείας" εναντίον της ISIS άμεσα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Mattis την περασμένη Παρασκευή, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μέλος της επιτροπής ένοπλων υπηρεσιών της Γερουσίας, δήλωσε : «Ο πόλεμος μεταμορφώνεται και θα δούμε περισσότερες ενέργειες στην Αφρική».
Μετά τη Μέση Ανατολή, η Αφρική έχει ήδη τη μεγαλύτερη παρουσία αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότερoi από 1300 στρατιώτες αναπτύσσονται στην ήπειρο.
Αυτές οι μονάδες προπονούν τις τοπικές δυνάμεις στην αντιτρομοκρατία και «θα συνοδεύουν τις δυνάμεις αυτές μόνο όταν οι προοπτικές επαφής με τον εχθρό είναι απίθανες», είπε ο Ντάνφορντ.
Αυτοί οι κανόνες δέσμευσης "πρόκειται να αλλάξουν όταν πρόκειται για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις", ανέφερε ο Graham.
Υπαινίχθηκε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα έχουν την άδεια να πυροβολούν σε "τρομοκρατικούς" στόχους, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα.
Ο Ντάνφορντ δήλωσε ότι ο πόλεμος κινείται σε πολλαπλές αρένες.
"Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση που υπάρχει από τη Δυτική Αφρική μέχρι τη νοτιοανατολική Ασία", δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.