Η SIEMENS ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛ.ΑΝ.

Οι Γείτονας και Μαντέλης είχαν ιδιαίτερη σχέση με την εταιρεία.

Τακτική της Siemens τα δώρα και οι χορηγίες σε πολιτικούς
Σε τακτική της εταιρείας Siemens βασίζονται οι χορηγίες σε πολιτικά κόμματα και τα δώρα σε πολιτικά πρόσωπα, βάσει των όσων κατέθεσε η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την «σύμβαση 8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος το «πρόγραμμα χορηγιών» σε πολιτικά κόμματα αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου του τμήματος τηλεπικοινωνιών και επίσης ότι θεωρεί πως για αυτό είχαν γνώση τα αρμόδια στελέχη της μητρικής Siemens.
 
Η ίδια ανέφερε ότι είχε πει ο άλλοτε προϊστάμενος της, ότι τα χρήματα στα κόμματα αλλά και τα δώρα σε πολιτικούς δίνονταν «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές», σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΜΠΕ.
 
15.000 ευρώ στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ
 
Επίσης  αναφέρθηκε στο ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε πάρει ο Τσουκάτος και υποστήριξε πως η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά. 
 
Μεταξύ άλλων δήλωσε πως η εταιρία είχε ιδιαίτερες σχέσεις με πολιτικούς όπως με τον Γείτονα και τον Μαντέλη, ενώ δώρα της εταιρίας, οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα και άλλα, είχαν πάρει πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 
«Τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης»
 
«Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρία, αλλά εγώ δεν είχα κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, στο μεταξύ έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης» απάντησε η μάρτυρας στην ερώτηση της Έδρας σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με την οικογένεια Μητσοτάκη.
 
Διευκρίνισε επίσης πως οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αφορούσαν τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» καθώς χρεώνονταν με «θέση κόστους». Η μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης και σε ναύλωση ελικοπτέρου προκειμένου να μεταβεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη, πλην όμως τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος είχε ναυλώσει το ελικόπτερο.
 
Αφότου ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση της Siemens το 2006  ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της είχε ζητήσει να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της, μεταξύ των οποίων και τον φάκελο με τις δωρεές σε πολιτικούς και τις χορηγίες σε πολιτικά κόμματα, κάτι που η ίδια δεν έπραξε.
 
Σχολιάζοντας τη σχέση του κατηγορούμενου Πρόδρομου Μαυρίδη με τον επικεφαλής του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens, η μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν είχε πολύ καλή σχέση με τον Χριστοφοράκο.
 
«Ο Μαυρίδης ήταν ευθύς άνθρωπος. Με αξίες, με αρχές. Δεν υπήρχε περίπτωση να κρεμάσει φίλο, και όπως ήταν φυσικό σε αυτό το επίπεδο συγκρουόταν με έναν ξύλινο ηγέτη όπως ήταν ο Χριστοφοράκος. Ο Χριστοφοράκος ήθελε ο Μαυρίδης να διοικεί τις τηλεπικοινωνίες, αλλά δεν του επέτρεπε να έχει τον έλεγχο των οικονομικών του τμήματος. Ο Χριστοφοράκος έπαιρνε το 2% του τζίρου του τμήματος και το έστελνε στη Γερμανία. Ο Μαυρίδης ασχολιόταν να φέρνει πελάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Πηγή sdna.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.