ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.3,41$ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ(2 ΣΕΝΤΣ ΤΗΝ ΩΡΑ).

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει χαρτονόμισμα των 100.000 Bolivar.

Ένας άντρας παρουσιάζει μια νέα εκατό χιλιάδες νόμισμα Bolivar στο Καράκας στις 9 Νοεμβρίου 2017. Το νέο νομοσχέδιο αξίζει 29,89 δολάρια ΗΠΑ στην επίσημη αγορά και 2 δολάρια στην μαύρη αγορά στις 9 Νοεμβρίου 2017 συναλλαγματική ισοτιμία.  / AFP PHOTO / FEDERICO PARRA (Η πιστωτική φωτογραφία πρέπει να διαβάσει FEDERICO PARRA / AFP / Getty Images)

Ο μηνιαίος κατώτατος μισθός στη σοσιαλιστική χώρα της Βενεζουέλας έπεσε κάτω από τέσσερα δολάρια το μήνα, καθώς ο υπερπληθωρισμός συνεχίζει να συνθλίβει καταστροφικά την οικονομία της χώρας.

 Ο μηνιαίος βασικός μισθός των 177.507 μπολιβάρες είναι ισοδύναμος με $ 3.41 δηλαδή μόλις πάνω από δύο σεντς την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ισοτιμία.
Οι πολίτες λαμβάνουν επίσης ένα μηνιαίο κουπόνι διατροφής 279.000 βολιβάρες το μήνα, με αποτέλεσμα το συνολικό μηνιαίο εισόδημα των ανθρώπων να ανέρχεται σε περίπου 9 δολάρια.
Ο Maduro  επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα κυκλοφορήσει χαρτονόμισμα των 100.000, καθιστώντας το το υψηλότερο  που κυκλοφόρησε στη σύγχρονη ιστορία της Βενεζουέλας. Η κίνηση έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά την προσπάθειά της κυβέρνησης να ανακουφίσει την πίεση των καταναλωτών απελευθερώνοντας χαρτονομίσματα 500, 1000, 2000, 10.000 και 20.000 μπολιβάρ, αν και όλα αυτά έχουν τώρα αξία κάτω από μισό δολάριο.
Ενώ, πριν από δέκα χρόνια,με ένα χαρτονόμισμα 100 Bolivar μπορούσε να αγοράσει κάποιος τηλεόραση, η σημερινή του αξία σήμερα είναι λίγο πάνω από ένα λεπτό, καθώς το νόμισμα έχει χάσει πάνω από το 99,99% της αξίας του από το 2010. Ωστόσο, ο ρυθμός πληθωρισμού συνεχίζει να επιταχύνεται εν μέσω φόβων αθέτησης για το κολοσσιαίο χρέος της χώρας.
Την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντώνης Σιλουάνεφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα προσφέρει στη Maduro ένα πακέτο αναδιάρθρωσης για το χρέος της Βενεζουέλας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβάλει στη μείωση του συνολικού χρέους,
Τα πρωτοφανή επίπεδα του πληθωρισμού οδήγησαν τη χώρα στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της ιστορίας της, αφήνοντας εκατομμύρια πολίτες να ζουν σε απελπιστική φτώχεια εν μέσω χρόνιων ελλείψεων βασικών πόρων όπως τα τρόφιμα, η ηλεκτρική ενέργεια, η ιατρική και τα προϊόντα υγιεινής.
Η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει επίσης περαιτέρω πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την κυβέρνηση Trump να υπογράφει μια σειρά κυρώσεων που στοχεύουν πρωτίστως στην κρατική επιχείρηση πετρελαίου της χώρας μετά την εγκατάσταση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μιας «εθνικής συνέλευσης εκλογικών περιφερειών», ενός δόλιου νομοθέτη που έχει ουσιαστικά καταστήσει τη χώρα δικτατορία.
Στο πλαίσιο του σοσιαλιστικού οικονομικού προγράμματός του, ο πρώην ηγέτης της Βενεζουέλας Ουγκό Τσάβες  καυχιόταν ότι η Βενεζουέλα είχε τον  υψηλότερο ελάχιστο μισθό στη Λατινική Αμερική, που ισοδυναμεί με 372 δολάρια το μήνα. Ωστόσο, ο πληθωρισμός άρχισε να αυξάνεται ήδη από το 2007 και τώρα έχει φτάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με τη γερμανική Δημοκρατία της Βαϊμάρης ή την υπερπληθωριστική κρίση της Ζιμπάμπουε, που έβλεπε τους ανθρώπους  να αγοράζουν προϊόντα πληρώνοντας με τραπεζογραμμάτιο 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.