Ν.ΤΡΑΜΠ.ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.

Αστείο το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ λέει ο Αμερικανός πρόεδρος.

guantanamo-bay.jpg
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να στείλει τον επιτιθέμενο σε τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη στον κόλπο του Γκουαντάναμο, λέγοντας ότι ο χώρος θα ήταν προτιμότερος από το «αστείο» σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.
Η θέληση του Προέδρου είναι να χειριστεί τον επιτιθέμενο Sayfullo Saipov εκτός του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τους όρκους του να ακολουθήσει αυστηρότερα μέτρα για την μετανάστευση και να διαλύσει το προηγούμενο πρόγραμμα θεωρήσεων.
Από τότε που έκατσε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Trump επικαλέστηκε τακτικά τους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων για να δικαιολογήσει τις ενισχυμένες πολιτικές ενάντια στην μετανάστευση. Έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως πρωταθλητή του νόμου και της τάξης, υποστηρίζοντας σκληρότερες ποινικές κυρώσεις ως έναν τρόπο να κρατήσει τους Αμερικανούς ασφαλείς.
Ο ύποπτος Sayfullo Saipov σκότωσε οκτώ και τραυμάτισε άλλους 12 στη Νέα Υόρκη . Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, μάρτυρες αναφέρθηκαν στο ουρλιαχτό του επιτιθέμενου "Allahu Akbar" καθώς βγήκε από το φορτηγό του.
Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να στείλει τον κ. Saipov στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή που βρίσκεται στην ναυτική βάση στο Κόλπο του Γκουαντανάμο της Κούβας, ο κ. Trump δήλωσε "σίγουρα θα μπορούσα".
Αμέσως μετά την επίθεση, ο Πρόεδρος μίλησε στο Twitter για αυστηρότερους περιορισμούς στην μετανάστευση, λέγοντας ότι θα καταργήσει το σύστημα λοταρίας για βίζα. Συγκεκριμένα "θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες για να απαλλαγεί από αυτό το πρόγραμμα".
Ο κ. Trump ανέφερε ότι το αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι πολύ αργό, επικρίνοντας την αμερικανική νομική διαδικασία.
"Πρέπει επίσης να καταλήξουμε σε τιμωρία που είναι πολύ πιο γρήγορη και πολύ μεγαλύτερη από την τιμωρία που τα ζώα αυτά έχουν τώρα.  », είπε ο κ. Trump, προσθέτοντας ότι« το σύστημα που έχουμε τώρα είναι για γέλια ».
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Trump δήλωσε ότι σκόπευε να παραμείνει ανοικτό το κέντρο στο  Γκουαντάναμο, λέγοντας ότι "θα το φορτώσουμε με κάποιους κακούς τύπους".
Πηγή http://www.independent.co.uk

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.