Α.ΤΑΓΙΑΝΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί.Δεν έχουμε στρατηγική.


Αποτέλεσμα εικόνας για αφρικανοι μεταναστες φωτο

Δεν είναι είδηση ​​- ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι - ότι η Ευρώπη δεν έχει στρατηγική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πολιτικής της για την μετανάστευση, αλλά είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΕΕ το δέχεται ανοιχτά . Ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι «ο υπερπληθυσμός, η φτώχεια και ο πόλεμος θα ωθήσουν« εκατομμύρια »ανθρώπους από την Αφρική στην Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες και ότι« χωρίς στρατηγική θα έχουμε τρομοκρατία, παράνομη μετανάστευση, αστάθεια ».
Ας πούμε την αλήθεια: η ΕΕ διοικείται από ηγέτες που ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη στις επόμενες εκλογές και οι οποίοι δεν έχουν στρατηγική πέρα ​​από αυτό. Τώρα που η εισροή μεταναστών προς την Ευρώπη θα γίνει πιο μαζική, οι χώρες της ΕΕ θα βιώσουν κλιμάκωση της φτώχειας, επιδείνωση της στεγαστικής κρίσης , επιθέσεις τζιχάντ, αυξημένη εγκληματικότητα, μια βαθύτερη απειλή για τα συντάγματά τους και την κοινωνική τάξη.
Ο κ. Antonio Tajani, πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΕΕ, ζήτησε επίσης βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των μελών της ΕΕ και ένα "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Αφρική που θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ροής των μεταναστών.
"Χωρίς στρατηγική θα έχουμε τρομοκρατία, παράνομη μετανάστευση, αστάθεια", ανέφερε, σύμφωνα με τους Financial Times. 
Η μετανάστευση εξακολουθεί να παραμένει ένα ισχυρό ζήτημα στην ευρωπαϊκή πολιτική, ακόμη και όταν οι μεταναστευτικές ροές έχουν υποχωρήσει από το ύψος της κρίσης των προσφύγων το 2015. Τα Ευρωσκεπτικιστικά κόμματα  έχουν απολαύσει υψηλή δημοτικότητα ως απάντηση στις αποφάσεις  της  Angela Merkel, να δεχτεί από το 2015 περισσότερους από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.
Αν και η ΕΕ κατάφερε από τότε να μειώσει τη ροή των μεταναστών μέσω της χερσαίας διαδρομής από την Τουρκία, η παράνομη μετανάστευση από την Αφρική σε ολόκληρη τη Μεσόγειο Θάλασσα αυξάνεται. Ο αριθμός των Αφρικανών μεταναστών που φθάνουν μέσω της Λιβύης προς την Ιταλία από τις θαλάσσιες διαβάσεις αυξήθηκε κατά 40% από το 2016, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ αυτό το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από κράτη της Δυτικής Αφρικής, όπως η Σενεγάλη, η Γουινέα και η Νιγηρία, προκειμένου να αποφύγουν τις οικονομικές δυσκολίες και τον υπερπληθυσμό.
Οι δημογραφικές τάσεις στην Αφρική υποδηλώνουν ότι η ροή των μεταναστών θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Ο πληθυσμός της ηπείρου αναμένεται να διπλασιαστεί από 1,2 δισεκατομμύρια σε 2,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης συγκεντρώνεται στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Αφρικής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η εκκρεμούσα δημογραφική έκρηξη της Αφρικής αποκτά πρόσθετη σημασία για την Ευρώπη υπό το πρίσμα του κύματος των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο που έφθασαν στην ήπειρο τα τελευταία χρόνια. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εξαντλήσει την ικανότητά τους να απορροφήσουν τη ροή των μεταναστών ....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες