Σ.ΛΑΒΡΩΦ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ.

Ο Σ.Λαβρώφ καταδικάζει την απαγόρευση των χριστιανικών συμβόλων από κράτη μέλη της Ε.Ε.


Σχετική εικόνα

MOSCOW, 24 Ιανουαρίου / TASS /. Οι απαγορεύσεις των χριστιανικών συμβόλων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δημιουργεί μισαλλοδοξία και ξενοφοβία σε ολόκληρη την κοινωνία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση του 26ου διεθνούς εκπαιδευτικού συνεδρίου αναγνώσεων των Χριστουγέννων.
Το σύνθημα του φετινού συνεδρίου είναι «Πνευματικές αξίες και το μέλλον της ανθρωπότητας».
"Ορισμένες χώρες της ΕΕ απαγορεύουν τη χρήση χριστιανικών συμβόλων και τεχνουργημάτων και στερούν από τους γονείς την ευκαιρία να φέρουν τα παιδιά τους στο θεμέλιο των χριστιανικών ηθικών αρχών", εξήγησε. "Αυτό δημιουργεί ένα έδαφος αναπαραγωγής για ξενοφοβία και μισαλλοδοξία και ανοίγει την πόρτα για την αυτοκαταστροφή της κοινωνίας".
Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η ΕΕ αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη διατριβή στις χριστιανικές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού στα βασικά της έγγραφα.
"Νομίζω ότι εκείνοι που αισθάνονται ντροπιασμένοι για τις ηθικές τους ρίζες δεν μπορούν να έχουν πραγματικό σεβασμό για τους υποστηρικτές άλλων θρησκειών ή να δημιουργήσουν αμοιβαίο σεβασμό γι 'αυτούς", είπε. "Είναι σημαντικό να αντισταθούμε στις ψευδο-φιλελεύθερες προσεγγίσεις, οι οποίες υποκινούν καταστρεπτικά μοντέλα συμπεριφοράς", τόνισε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες