ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΦΛΑΜΑΝΔΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ.

Φλαμανδοί εθνικιστές σε ακτιβιστική ενέργεια προκαλούν σοκ στους leftist.Το ιστορικό κάστρο Gravensteen (Γάνδη, Φλάνδρα) επελέγη από το συνασπισμό αριστερών ομάδων το περασμένο Σαββατοκύριακο για να φιλοξενήσει το "Fortress Europe" σε ένα γεγονός μεταναστευτικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε ως η συμβολική αντίδραση σε μια ΕΕ κλειστή στους λαθρομετανάστες.
Στο γεγονός αυτό όμως υπήρξε μια απροσδόκητη εξέλιξη από την παρέμβαση του νεοσυσταθέντος εθνικιστικού κινήματος της νεολαίας, Schild en Vrienden ( «Ασπίδα και Φίλοι»), αρκετές δεκάδες μέλη του οποίου μπήκαν στο μεσαιωνικό κάστρο και γκρέμισαν μια τεράστια σημαία της ΕΕ από τα τείχη του.Επίσης κατηγόρησαν το γεγονός ως «επιδοτούμενη προπαγάνδα από το κράτος ».
«Ο ίδιος ο αρχηγός τους υπονομεύει τη δράση μας!» , Ένας leftist διοργανωτής φωνάζει από τo επάνω μέρος του κάστρου, καθώς ο αρχηγός του Schild en Vrienden, Dries Van Langenhove , σκαρφαλώνει με δραματικό τρόπο στα τείχη για να γκρεμίσει ένα κατακόρυφο πανό που προάγει τη εκδήλωσηΠαρά τις αφηγήσεις των ΜΚΟ, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι ζήτησαν άσυλο 5.000.000 μετανάστες από την ΕΕ από το 2011 έως το 2017, με σχεδόν 3.000.000 από αυτούς την διετία 2015-2016

Κάτω από τα τείχη του κάστρου, τα μέλη της νεοσυσταθείσας εθνικιστικής ομάδας - που μοιράζονται παρόμοιους στόχους αλλά δεν σχετίζονται με τους "hipster εθνικιστές" Generation Identity - εμφάνισαν φλαμανδικά σύμβολα και ζητούσαν "ασφαλή σύνορα, ασφαλές μέλλον".

Οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου στο τουριστικό αξιοθέατο σύντομα άρχισαν να παρατηρούν την αναταραχή που έλαβε χώρα καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις και η κεντρική πρόσοψη του γεγονότος, μια γιγαντιαία σημαία της ΕΕ που φέρει τη φράση «Η Ευρώπη μπορεί να είναι διαφορετική», κόπηκε από την προεξέχουσα θέση της,από την εθνικιστική δράση.

Σε διάφορα χρονικά διαστήματα, οι αριστερές οργανώσεις - συμπεριλαμβανομένου ενός θεατρικού συγκροτήματος - οδήγησαν μικρά παιδιά σε ψεύτικες επιθέσεις στο κάστρο, και τα έβαζαν να τρέχουν μέσα από την πύλη  σε ένα θέαμα πολιτικού θεάτρου με λαθρεμπόρους και αυστηρούς συνοριοφύλακες να τα κυνηγούν. Οι ενημερωτικοί πάγκοι που καλούν τους πολιτικούς να εξασφαλίσουν ασφαλείς μεταναστευτικές διαδρομές στην Ευρώπη εμφανίστηκαν επίσης ως μέρος της εκδήλωσης.

«Η φλαμανδική νεολαία δεν θα επιτρέψει την κατάχρηση του πολιτιστικού τοπίου για την προπαγάνδα ανοιχτών συνόρων» , υποστηρίζει με σθένος ο Van Langenhove, ενώ περιβάλλεται από υποστηρικτές του σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η ομάδα μετά τη δράση του Σαββάτου.

'' Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της φλαμανδικής νεολαίας. Θέλουμε να ξυπνήσουν και να είναι υπερήφανοι για το ποιοι είναι », εξήγησε , προσθέτοντας ότι από την ίδρυσή της τον περασμένο Αύγουστο, η οργάνωσή του έχει προσελκύσει σχεδόν χίλια μέλη.

«Οι φιλοδοξίες μας είναι πολύ μεγάλες. Θέλουμε να γίνουμε ένα μαζικό κίνημα ».

Και το όνομα;

"Είναι μια ιστορική αναφορά," Schild en Vriend "" Ασπίδα και φίλος ", . Ήταν κάτι που οι Φλαμανδοί φώναζαν όταν οι Γάλλοι προσπάθησαν να  εισβάλουν στον τόπο μας το 1302, αλλά οι απλοί Φλαμανδοί αγρότες και βιοτέχνες απέκρουσαν έναν ολόκληρο επαγγελματικό γαλλικό στρατό των ιπποτών.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.