ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΕΥΡΙ!

Η οικονομική κρίση οδηγεί την αμερικανική χώρα σε τραγικές καταστάσεις.


Welcome


Πολλές εκκλησίες σε όλη τη Βενεζουέλα δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν σώμα Κυρίου το Πάσχα λόγω της χρόνιας έλλειψης αλεύρου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του.

Η έλλειψη αλεύρου αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει επί του παρόντος το αποτυχημένο σοσιαλιστικό κράτος, γεγονός που έχει προκαλέσει απίστευτους ρυθμούς υπερπληθωρισμού και τεράστιες ελλείψεις βασικών πόρων όπως τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα υγιεινής.

Πολλές από τις λιγότερο εύπορες εκκλησίες δεν θα έχουν άρτο για να προσφέρουν στους Χριστιανούς στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής του Πάσχα. Το τελετουργικό θεωρείται εκεί συμβολικό της θυσίας του Ιησού Χριστού.

"Οι πιστοί μας στέλνουν το ιερό ψωμί που εισάγεται από το Μαϊάμι και το Χιούστον κι εμείς το προετοιμάζουμε", δήλωσε ο πατέρας Ovidio Duarte, ενοριακός ιερέας της εκκλησίας San Antonio María Claret στο Maracaibo, στην πολιτεία Zulia.

Ο Duarte πρόσθεσε ότι, σε μερικές εκκλησίες, ο ιερέας έπρεπε να χωρίσει το ψωμί σε τέσσερα ξεχωριστά κομμάτια, για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει αρκετό για να το μοιράσει. Για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, η μητρόπολη από την κολομβιανή συνοριακή πόλη Cúcuta έχει επίσης δωρίσει μεγάλη ποσότητα άρτου για να διευκολύνει την κατάσταση.

Άλλες παραδόσεις του Πάσχα, όπως η κατανάλωση ψαριών, έγιναν επίσης αδύνατες για εκατομμύρια πιστούς  εξαιτίας της μη προσβασιμότητας στα προϊόντα διατροφής, με το νόμισμά τους να χάνει συνεχώς αξία και έναν μηνιαίο κατώτατο μισθό πλέον ισοδύναμο με κάτω από δύο δολάρια το μήνα.

"Πριν από τρία χρόνια για το Πάσχα, αγοράσαμε τρία κιλά λιθρίνια και πέντε κιλά τόνο", δήλωσε ο ίδιος ο καταγγέλλων για το El Nacional. "Τώρα, ο προϋπολογισμός μας επιτρέπει μόνο να αγοράσουμε μισό κιλό οστρακοειδών και μισό κιλό μουριές για την Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή. Η ζωή έχει αλλάξει τρομερά. "

Σε αντίθεση με την Κούβα, την Κίνα και άλλες αριστερές δικτατορίες, το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας υπό τον Hugo Chávez και τον διάδοχός του Nicolás Maduro θεωρήθηκε ότι αγκαλιάζει ανοιχτά τον Χριστιανισμό και οι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν την καθολική τους πίστη για να υπερασπιστούν τις μαρξιστικές τους αξίες.

Ωστόσο,ο Maduro συγκρούστηκε με την Καθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια καθώς έβαλε τη χώρα σε μια απολυταρχική δικτατορία όπου οι εκλογές είναι στημένες και οι πολιτικές διαφωνίες δεν επιτρέπονται.

Πέρυσι, η Καθολική ηγεσία της Βενεζουέλας κάλεσε τους πολίτες σε  ειρηνική αντίσταση εναντίον της κυριαρχίας του Μαντούρο .

Τον Ιανουάριο, ο Maduro διέταξε μια έρευνα για ιερείς που παραδίδουν κηρύγματα εναντίον του καθεστώτος του, υποστηρίζοντας ότι ενήργησαν ενάντια στο πρόσφατα εγκριθέν «νόμο του ενάντια στο μίσος και το φασισμό».


Πηγή larepublica.pe

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες