23.000 ενεργοι τζιχαντιστες στην Μ.Βρετανια

23.000 ενεργοί τζιχαντιστές στη Βρετανία παραδεχονται οι αρχες


Κυβερνητικές πηγές έχουν ομολογήσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 23.000 τζιχαντιστές στη Βρετανία - πάνω από επτά φορές περισσότεροι από ό, τι λεγόταν στο παρελθόν.

Μέχρι πρόσφατα, το κοινό είχε  οδηγηθεί να πιστεύει οτι  υπήρχαν περίπου 3.000 γνωστοί τζιχαντιστές στη Βρετανία, με 500 να υπόκεινται σε ενεργές έρευνες της MI5. Αξιωματούχοι του Whitehall  τώρα αποκαλύπτεται ότι έχουν έναν αριθμό περαιτέρω 20.000 ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί ως επικίνδυνοι, σύμφωνα με τους Times .
Ο Khalid Μασούντ , ο οποίος επιτέθηκε σε  πεζούς και μαχαίρωσε έναν χωροφύλακα μέχρι θανάτου έξω από το παλάτι του Westminster Μάρτιο του 2017, ήταν από την ομάδα των ατόμων που είχαν αναφερθεί στις αρχές, αλλά δεν ήταν υπό ενεργό παρακολούθηση.
Ο δολοφόνος του Μάντσεστερ Αρένα  Σαλμάν Abedi, γιος  Λίβυου προσφύγα με ισλαμιστικές διασυνδέσεις , είχε επίσης αναφερθεί στις αρχές, αλλά, όπως και με τον Μασούντ, καταφερε να ξεγλιστρησει απο την παρακολουθηση.
Ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Neil Basu αποκάλυψεότι οι ύποπτοι τρομοκρατίας παρακολουθουνται «σε σχεδόν καθημερινή βάση» στη Βρετανία λίγο μετά την επίθεση Westminster - μια πρώτη νύξη στο μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Βρετανία.
Ο Anthony Glees, διευθυντής του Κέντρου  Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών, που πρόσφατα εκτιμησε ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών στη Βρετανία κυμαίνεται «μεταξύ 6.000 και 10.000», περιέγραψε τις αποκαλύψεις  του Whitehall ως «τρομακτικές».
«Το να έχουμε 23.000 πιθανούς δολοφόνους ανάμεσά μας είναι τρομακτικό. Θα πρέπει να διπλασιάσουμε το μέγεθος της MI5, όπως κάναμε και στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, και να επεκτείνουμε τον αριθμό των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας «, είπε.
Ο συνταγματάρχης Richard Kemp, ένα πρώην μέλος της επιτροπής COBRA και της Μικτής Επιτροπής Πληροφοριών, καθώς και διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, ζήτησε επίσης ισχυρή δράση, λέγοντας ότι όλοι οι ξένοι υπήκοοι στην λίστα παρακολούθησης της τρομοκρατίας που δεν μπορούν να διωχθούν πρέπει να απελαθούν ή να εγκλεισθούν.
«Κάθε πρόσωπο που έχουμε γνωση εναντιον του, ο οποίος είναι γνωστό ότι εμπλέκεται στην τρομοκρατία, που δεν είναι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο οποίος δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη στα δικαστήρια, μπορούμε να τον διώξουμε από αυτή τη χώρα. Να τους στείλουμε απο εκει που ηρθαν «, είπε.
Δεν θα τους επιτρεψουμε  να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους και να μας δολοφονουν, να ακρωτηριάζουν και να παραμορφώνουν τα παιδιά μας με τον τρόπο που το έκαναν στο Μάντσεστερ πρόσφατα.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες