4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ

Αυστρία: Η ποινή ιρακινού προσφυγα μειώνεται σε 4 χρόνια φυλάκιση για βιασμό 10 χρονου αγοριου

Photo published for Vier statt sieben Jahren Haft nach Hallenbad-Vergewaltigung

Το 2015, ένας Ιρακινός άνδρας μπήκε στην Αυστρία απο την λεγόμενη βαλκανική οδό. Στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, πήρε ένα αγόρι από το χέρι, τον κλειδωσε στην τουαλέτα της πισίνας και τον βίασε. Το αγόρι έφτασε έξω στο ναυαγοσώστη, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία απάντησε γρήγορα και ήταν σε θέση να συλλάβει τον ύποπτο, ο οποίος είχε πάει πίσω στις σανίδες κατάδυσης τριών μέτρων.
Το αγόρι υπέστη τραύματα τόσο σοβαρα, που έπρεπε να αντιμετωπίστουν στο νοσοκομείο. Μήνες αργότερα, το περιστατικο εγινε γνωστο, κααι ετσι ξεκινησε η ερευνα.
Μετα την εκδικαση σε πρωτο βαθμο η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο το περασμένο έτος, το οποίο αποφάσισε οτι η περίπτωση πρέπει να δικαστεί εκ νέου.
Γιατί? Επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Πρωτοδικείο θα έπρεπε να εξακριβώσει, αν ή όχι ο δράστης πίστευε ότι το θύμα ήταν σε συμφωνία για την σεξουαλική πράξη. Το ανώτατο δικαστήριο σκέφτηκε ότι δεν είχε επαρκώς αποδειχθεί ότι ο δράστης ενήργησε ενάντια στη θέληση του θύματος. Ο προσφυγας ήταν είκοσι ετών, το αγόρι ήταν δέκα.
Όταν η επανεκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, το Ανώτερο Δικαστήριο ελαβε απόφαση για επτά χρόνια φυλακιση οταν  το μέγιστο ηταν 15 ετη.
Αλλά χθες, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας έκρινε ότι ακόμη και η ποινη αυτή ήταν πολύ αυστηρη, και μείωσε την ποινή σε 4 χρόνια φυλάκιση σε μια τελική ετυμηγορία.
« Τέσσερα χρόνια είναι κατάλληλα για αυτο το περιστατικο» ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Thomas Philipp, τόνισε σε εκτενή επεξεργασία του για την απόφαση στο δικαστήριο. 
« Κανείς δεν πρέπει να χάσει την αίσθηση του μέτρου, » είπε ο δικαστής Φίλιπ.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε προηγούμενη καταδίκη  και το γεγονός ότι δεν ήταν ακόμη 21 χρονών όταν διέπραξε το έγκλημα.
Ότι το πρώτο δικαστήριο τόνισε την « σοβαρότητα του εγκλήματος » και τις « απρόβλεπτες συνέπειες «, δεν ενδιεφερε το Ανώτατο Δικαστήριο. 
Όταν ρωτήθηκε για πρώτη φορά από την αστυνομία, ο άνδρας αρχικά κατηγορησε άδικα ένα 15χρονο οτι τον υποκινησε να ενεργήσει ετσι. Στη συνέχεια, όμως, έκανε μια δήλωση με την οποία ο ίδιος «παραδεχτηκε την  σφοδρή επιθυμία του » διοτι « δεν έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή για τέσσερις μήνες. »Μια δήλωση που αγνοηθηκε από όλη την δικαιοσυνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες