Προτεσταντισμός και πλάνη

Η Εκκλησία της Σκωτίας κινείται προς την αναγνώριση  του γάμου των ομοφυλοφίλων

γάμος

Ο Προτεσταντισμός, ξεκίνησε σαν διαμαρτύρηση εναντίον των Παπικών κακοδοξιών, και έγινε θρησκεία. Διασπάστηκε σε χιλιάδες αιρέσεις αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ τους, και επεκτάθηκε σε όλη τη γη με τη μία ή την άλλη μορφή.
Όμως ουδέποτε είχε τα δύο αναγκαία χαρακτηριστικά που απαιτούνται, για να είναι Χριστιανικός: Την αποστολική διαδοχή, και την αποστολική διδαχή. Και όχι μόνο Χριστιανικός δεν έγινε ποτέ, αλλά ήρθε σε αντίθεση με την Εκκλησία τού Χριστού σε πλήθος ζητήματα και περιοχές.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ακόλουθη είδηση.

Μια ηγετική φυσιογνωμία στην Εκκλησία της Σκωτίας έχει πει στην Γενική Συνέλευση οτι δεν υπάρχει «κανένας θεολογικός λόγος» να αντιταχθούν στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, ανοίγοντας το δρόμο για να γίνονται  στις εκκλησίες.

Ο Πανοσιολογιώτατος καθηγητής Iain Torrance, Σύνεδρος του Θεολογικού Φόρουμ, υπέβαλε έκθεση στη Γενική Συνέλευση της Προτεσταντικής Εκκλησίας στην οποία ενώ αναγνωρίζει ότι η Αγία Γραφή καταδικάζει τους γάμους του ιδίου φύλου , ισχυρίζεται ότι η Γραφή πλαισιώθηκε από ένα «πολιτιστικό πλαίσιο» που δεν ισχύει πλεον,  αναφέρει η χριστιανική Δημοσίευση .
Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η «τα συντηρητικά επιχειρήματα»  βασίζονται στην αναγνώριση της Βίβλου της σεξουαλικής ανηθικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ερωτικών πράξεων ατόμων του ιδίου φύλου .
Αλλά ο συντάκτης της έκθεσης δικαιολογει αυτές ρις θέσεις του φόρουμ  με το σκεπτικό ότι «Οι καταδίκες της σεξουαλικής δραστηριότητας ατόμων του ίδιου φύλου διαμορφώθηκαν σε πολιτισμικά πλαίσια πολύ διαφορετικά από τα δικά μας.»
Ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην Ιρλανδία, δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι στην Εκκλησία  της Ιρλανδίας θα θλιβούν βαθιά από τις σημερινές εξελίξεις στη Σκωτία, η οποία πιστεύουμε ότι είναι σε αντίθεση με την παραδοσιακή βιβλική κατανόηση του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.»
Ο Προτεσταντισμός φαίνεται στην πράξη για μια ακόμη φορά ότι στερείται την ζώσα και ενεργό παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των θρησκευτικών κοινοτήτων του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.