ΓΕΡΜΑΝΙΑ.18,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Έκθεση σοκ για την Γερμανία.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση έδειξε την πραγματική έκταση των επιπτώσεων της μαζικής μετανάστευσης στη Γερμανία, καθώς 18,6 εκατομμύρια κάτοικοι, πάνω από το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού,  προέρχονται από το εξωτερικό.

Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το νέο ετήσιο βιβλίο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2017, το οποίο δείχνει τελικά την έκταση της δημογραφικής αλλαγής που έχει υποστεί η χώρα εδώ και χρόνια. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης μια τεράστια απόκλιση μεταξύ της δυτικής χώρας και της ανατολικής με μερικές περιοχές στη Δύση να έχουν μέχρι και 30 τοις εκατό αλλοδαπούς κατοίκους,  αναφέρει η Die Welt .
Η περιοχή με τους περισσότερους ξένους κατοίκους είναι η Βρέμη με το 30,5% του πληθυσμού να προέρχεται από μη γερμανικό υπόβαθρο. Οι περιφέρειες στα ανατολικά είναι διαμετρικά διαφορετικές, με μέσο όρο μόλις 6,4%, ενώ η Θουριγγία είναι η χαμηλότερη με μόλις έξι τοις εκατό.
Υπολογίζεται ότι 4,3 εκατομμύρια μη Γερμανοί κάτοικοι προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Αυτοί ζούνε  και εργάζονται εκεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σένγκεν. Οι Πολωνοί είναι το μεγαλύτερο ενιαίο σύνολο πολιτών της ΕΕ με συνολικά 783.000  πολίτες που ζουν στη χώρα.
Η μεγαλύτερη εθνικότητα μεταξύ των 18,6 εκατομμυρίων αλλοδαπών κατοίκων είναι η τουρκική , η οποία ανέρχεται στο 15% του συνόλου.
Οι Τούρκοι στη Γερμανία έχουν καταστήσει εμφανή την παρουσία τους σε μεγάλους αριθμούς κατά το παρελθόν έτος με δεκάδες χιλιάδες να καταδεικνύουν ότι θα υποστηρίξουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι και το προεδρικό δημοψήφισμα νωρίτερα φέτος.
Το 2015, η μεταναστευτική κρίση οδήγησε σε έκρηξη πληθυσμιακής αύξησης για τη Γερμανία, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Σύριοι έγιναν η μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών με 326.379 και ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 212.182.
Η αλλαγή ήταν επίσης πολύ πιο σκληρή για τη γερμανική οικονομία, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ μετακινούνται προς τη χώρα για εργασία, ενώ το ποσοστό ανεργίας για τους αιτούντες άσυλο και τους άλλους μετανάστες που ήρθαν κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης ήταν γιγαντιαίο.
Το θέμα οδήγησε ορισμένους οικονομολόγους να προειδοποιήσουν ότι μακροπρόθεσμα η μαζική μετανάστευση θα είναι επιβλαβής για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες