200 ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ.

Υπόγεια εγκατάσταση στην Β.Κορέα κατέρρευσε μετά από πυρηνική δοκιμή.

Ένας Νότιας Κορέας επιστήμονας δείχνει σεισμικά κύματα που λαμβάνουν χώρα στη Βόρεια Κορέα σε μια οθόνη στο Κέντρο Κορεατικής Μετεωρολογικής Διοίκησης στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στη Σεούλ.  Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει σε υπόγειες σήραγγες μετά από κατάρρευση στη πυρηνική εγκατάσταση Punggye-ri της Βόρειας Κορέας.  ΧΟΥΝΓΚ ΣΟΥΝΤ-ΙΟΥΝ / GETTY ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια νέα σήραγγα υπό κατασκευή στην περιοχή δοκιμών Punggye-ri της Βόρειας Κορέας κατέρρευσε αυτό το μήνα, σκοτώνοντας μέχρι και 200 ​​εργάτες.

Η Βρετανική Τηλεόραση σημειώνει ότι οι εξωτερικοί παρατηρητές δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία της κατάρρευσης, επειδή το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν είναι πρόθυμο να συζητήσει το περιστατικό, αλλά αναφέρθηκε ότι έλαβε χώρα μετά την ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας .
Σύμφωνα με την ιαπωνική έκθεση, η σήραγγα κατέρρευσε και σκοτώθηκαν περίπου εκατό εργάτες που εργάζονταν για την επέκτασή της. Άλλοι εκατό σκοτώθηκαν σε μια δεύτερη κατάρρευση προσπαθώντας να διασώσουν την πρώτη ομάδα.
Όπως σημειώνει η Telegraph , η ισχυρή έκρηξη της 3ης Σεπτεμβρίου φέρεται να οδήγησε στην κατάρρευση αρκετές υπόγειες κατασκευές κοντά στο Punggye-ri, προκαλώντας επίσης κατολισθήσεις στην επιφάνεια.
Η Asahi TV της Ιαπωνίας προέβαλε την είδηση σε αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάρρευση συνέβη περίπου την 10η Οκτωβρίου. Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι γνώριζαν για την καταστροφή.
Η Newsweek φιλοξενεί ειδικούς που πιστεύουν ότι οι περαιτέρω δοκιμές στις υφιστάμενες σήραγγες στο Punggye-ri θα διακινδυνεύσουν μια καταστροφική κατάρρευση, αλλά το καθεστώς Kim δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει πλήρως το χώρο, γι αυτό προσπαθεί να σκάψει νέες σήραγγες προς τα βόρεια κάτω από το βουνό Mantapsan. Οι Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ενημέρωσαν τη Δευτέρα ότι περαιτέρω πυρηνικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνο υπόγειες καταρρεύσεις, αλλά να διαδώσουν ραδιενεργό υλικό στη Νότια Κορέα ή την Κίνα.
Κινέζοι γεωλόγοι έχουν προειδοποιήσει τη  Βόρεια Κορέα ότι περαιτέρω πυρηνικές δοκιμές στο Punggye-ri θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευση της εγκατάστασης, αν και το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι τέτοιες προειδοποιήσεις έχουν παραδοθεί επισήμως στην Πιονγιάνγκ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.