Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΟ 2040 ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ!

Η βάση θα αποτελέσει εφαλτήριο για αποστολές στο διάστημα.

Ρωσική βάση φεγγαριών που θα κατασκευαστεί μέχρι το 2050 - Energia
Η ρωσική διαστημική εταιρία Energia παρουσίασε ένα σχέδιο για την εξερεύνηση πλανητών, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή σεληνιακής βάσης μεταξύ του 2040 και του 2050. Η βάση προορίζεται να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές αποστολές σε άλλους πλανήτες.
Ο κοσμοναύτης Αλέξανδρος Καλέρι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος πτήσης της Energia, παρουσίασε το πρόγραμμα την Τρίτη, αναφέρει το TASS.
Ο χώρος για τη μελλοντική βάση θα επιλεγεί πριν από το 2030, δήλωσε ο Kalleri και μετά   οι προετοιμασίες θα είναι σε πλήρη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των κύριων ενοτήτων του σταθμού και ενός καταφυγίου για την ακτινοβολία. 
Σύμφωνα με την παρουσίαση, η Energia προγραμματίζει να πραγματοποιήσει "την κατασκευή της σεληνιακής βάσης και του επιστημονικού προγράμματος" μεταξύ 2040 και 2050. Μόλις τελειώσει η βάση, θα διερευνηθούν οι πόροι της σελήνης.
Μετά το 2050,η βάση στο φεγγάρι θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει αποστολές σε άλλους πλανήτες, σύμφωνα με την Energia.
Πέρυσι, ο επικεφαλής της Energia, Vladimir Solntsev, δήλωσε ότι οι πτήσεις προς το φεγγάρι θα αρχίσουν σε 10 χρόνια και η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα είναι το 2031. 
Η δημιουργία της επόμενης γενιάς διαστημοπλοίων Federatsiya (Ομοσπονδία) είναι ένα βασικό μέρος του προγράμματος εξερεύνησης του φεγγαριού από την Ρωσία, δήλωσε ο Καλέρι στην παρουσίαση της Τρίτης. Η Energia ξεκίνησε το έργο εδώ και αρκετά χρόνια, με στόχο την αντικατάσταση των σημερινών διαστημοπλοίων Soyuz και Progress.
"Το 2022 προγραμματίζεται η πρώτη μη επανδρωμένη εκτόξευση, στη συνέχεια μη επανδρωμένη [εκτόξευση] στο ISS και το 2024 επανδρωμένη αποστολή", δήλωσε ο Καλέρι στους δημοσιογράφους.
Η Energia θα ανοίξει επίσης ένα ερευνητικό κέντρο για την ανάπτυξη προγραμμάτων εξερεύνησης πλανητών για μελλοντικές αποστολές, επιβεβαίωσε η εταιρεία τη Δευτέρα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia. Το κέντρο θα υποστηρίξει επίσης το κοινό σχέδιο Ρωσίας-ΗΠΑ για έναν νέο διαστημικό σταθμό που θα ονομάζεται Deep Space Gateway και θα βρίσκεται στην τροχιά του φεγγαριού, οι πρώτες ενότητες του οποίου θα είναι έτοιμες μεταξύ 2024 και 2026.
Τον Μάρτιο, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos άνοιξε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή ατόμων που θα μεταβούν στο φεγγάρι με το διαστημικό σκάφος Federatsiya. Ο οργανισμός δήλωσε ότι οι επιτυχημένοι υποψήφιοι "θα εκπαιδευτούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαστημικού Προγράμματος και θα είναι οι πρώτοι Ρώσοι που θα πετάξουν προς τη Σελήνη".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.