ΙΤΑΛΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ.ΤΟ 54% ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Νέα έρευνα.Οι μισοί λαθρομετανάστες είναι επιρρεπείς σε ψυχωτικά επεισόδια.

Ιταλία

Η πλειοψηφία των μεταναστών τρίτων χωρών που ζουν στην Ιταλία πάσχουν από ψυχικές διαταραχές που τους κάνουν να είναι επιρρεπείς σε «επιθετική συμπεριφορά» και «ψυχωτικά επεισόδια», σύμφωνα με μελέτη Ιταλών ψυχολόγων.Η έρευνα για την ψυχική υγεία των αιτούντων άσυλο που ζουν στην Πάδοβα, της βόρειας Ιταλίας, διαπίστωσε ότι το 54 τοις εκατό των ατόμων του δείγματος έδειξε «εμφανή συμπτώματα» μετα-τραυματικού στρες (PTSD).

"Αυτό που προέκυψε από την έρευνά μας είναι το υψηλό επίπεδο τραυματισμού και ταλαιπωρίας που βρήκαμε μεταξύ των αιτούντων άσυλο και αυτό το βάσανο αποτελεί τη βάση αντικοινωνικών στάσεων", εξήγησε ο ερευνητής και δημοσιογράφος Cristiano Draghi, αναφέροντας ότι η πλειονότητα των μεταναστών ήρθε από τη "Νιγηρία , τη Γκάμπια, την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γουινέα ".

Η Laura Baccaro, πρόεδρος των ψυχολόγων στην Πάντοβα δήλωσε ο σκοπός της έρευνας ήταν να κατανοήσουν τα προβλήματα ψυχικής υγείας που υφίστανται οι αιτούντες άσυλο και να προτείνει τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

"Κατά την διερεύνηση των αιτούντων άσυλο, βρήκαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς παρουσιάζουν συμπτώματα εξαιρετικά σοβαρής διαταραχής που αναπόφευκτα γίνεται γόνιμο έδαφος για επιθετικές συμπεριφορές που στη συνέχεια οδηγούν σε προβλήματα όπως άρνηση ενσωμάτωσης", ανέφερε.

Σε «σοβαρές περιπτώσεις», η Baccaro δήλωσε ότι το PTSD μεταξύ των μεταναστών μπορεί να αποτελέσει «πραγματικό κίνδυνο για την κοινωνία», προσθέτοντας: «Αυτά είναι συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχωτικά επεισόδια και σοβαρή δυσλειτουργία.

"Ως εκ τούτου, η σοβαρότητα των ευρημάτων μας δεν μπορεί να υποτιμηθεί και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν", δήλωσε η ψυχολόγος, η μελέτη της οποίας θα παρουσιαστεί σε επίσημη εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Ciels University στην Πάδοβα την Παρασκευή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες