Κ.ΣΤΑΜΠΟΛΗΣ.ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ 950 ΕΚΑΤ.ΒΑΡΕΛΙΑ.

Αυτή είναι η κύρια αιτία της συνάντησης Τραμπ-Τσίπρα.

Τραμπ: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το CNBC, οι ηγέτες επικεντρώθηκαν στις επενδύσεις και στη διμερή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. "Τα αποθέματα πετρελαίου της Ελλάδας υπολογίζονται στα 950 εκατ. βαρέλια", δήλωσε ο Κωστής Σταμπολής, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΙΕΝΕ). Μεγάλες εταιρίες από τον κλάδο της ενέργειας προσπαθούν να επωφεληθούν από τους υδρογονάνθρακες της χώρας στα ύδατα που περιβάλλουν τη νότια Κρήτη και την περιοχή των Γρεβενών στη βόρεια Ελλάδα, κοντά στη διαδρομή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου.
Τον Ιούνιο, η Ελλάδα ενέκρινε αιτήσεις που υποβλήθηκαν από κοινοπραξία της Total, της ExxonMobil και της "Ελληνικά Πετρέλαια” για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Κρήτη.
Ταυτόχρονα, "η Ελλάδα είναι δυνητικός πελάτης για τις εξαγωγές Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) από τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει τις εισαγωγές ΥΦΑ το επόμενο έτος", λέει ο κ. Σταμπόλης. "Έχει επεκτείνει τις λιμενικές εγκαταστάσεις κοντά στον Πειραιά και σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν πλωτό σταθμό αποθήκευσης ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα".
πηγή www.cnbc.com/2017/10/17/trumps-message-to-tsipras-us-may-up-investment-in-nato-ally-greece.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες