ΣΟΥΗΔΙΑ.ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟ.

Οι μετανάστες απειλούν τους υπαλλήλους της σουηδικής επιτροπής μετανάστευσης με βιασμό.


Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, το σουηδικό συμβούλιο μετανάστευσης ανέφερε 2.875 σοβαρά περιστατικά κατά του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένων απειλών για βιασμό και επίθεση, καθώς και απειλές για πυρπόληση των γραφείων τους.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός για τους εργαζόμενους της επιτροπής μετανάστευσης, η οποία χειρίζεται όλες τις αιτήσεις ασύλου της χώρας, είναι ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης από τους λαθρομετανάστες. Μέχρι στιγμής, έχουν υπάρξει 15 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένης μιας κατά την οποία ένας μετανάστης απειλούσε να βιάσει μια γυναίκα εργαζόμενη,  αναφέρει η Aftonbladet .
Η Μαρία Γιόχανσον, ειδικός του εργασιακού περιβάλλοντος στο Σουηδικό Συμβούλιο Μετανάστευσης, δήλωσε ότι τα περιστατικά "μπορεί να είναι οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου ενός ακατάλληλου σχολιασμού που σχετίζεται με μια σεξουαλική πράξη.  "
Οι απειλές έρχονται συχνά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω τηλεφώνου, με μια εργαζόμενη γυναίκα να ακούει μέσω τηλεφώνου, έναν λαθρομετανάστη να φωνάζει: "Τι κάνεις γαμημένο μουνί ;!" 
Σε μια περίπτωση στο Södermanland κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μια γυναίκα εργαζόμενη είδε έναν μετανάστη καθώς βγήκε έξω για καθαρό αέρα. Αποφάσισε να τον αγνοήσει και να κοιτάξει το κινητό της τηλέφωνο, αλλά αυτός άρχισε να φιλάει το χέρι της και στη συνέχεια να προσπαθούσε να τη φιλήσει στα χείλη πριν τον σπρώξει.
KLADESHOLMEN, ΣΟΥΗΔΙΑ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 10: Οι αιτούντες άσυλο βρίσκουν προσωρινό σπίτι στο σχολείο Vattendroppen στις 10 Φεβρουαρίου 2016 στο Kladesholmen της Σουηδίας. (Φωτογραφία από τον David Ramos / Getty Images)
Στο κεντρικό Norrland, ένας επιθετικός μετανάστης εμφανίστηκε σε ένα γραφείο μεταναστευτικών συμβουλίων και όταν οι φρουροί ασφαλείας τον αντιμετώπισαν όχι μόνο απειλούσε να τους σκοτώσει, αλλά στράφηκε σε γυναίκα φρουρό και της είπε ότι θα βρει τη διεύθυνση και θα την βιάζει. Ο αιτών άσυλο συνελήφθη και καταδικάστηκε αργότερα για απειλές.
Μια άλλη γυναίκα αξιωματούχος στην αποθήκη των αποθεμάτων ανέφερε ότι ακολουθήθηκε από έναν λαθρομετανάστη στο λεωφορείο. Αν και ζήτησε από τον άντρα να σταματήσει να την ακολουθεί, συνέχισε να την παρενοχλεί και της είπε ότι ήξερε ότι εργάστηκε στο συμβούλιο μετανάστευσης.
"Απείλησε να με πετάξει μπροστά στο τρένο", είπε η γυναίκα.
Όταν έφτασε το τρένο, επανέλαβε ότι ήθελε να συνοδεύσει το σπίτι της πριν εξαφανιστεί.
Η εργαζόμενη της υπηρεσίας μετανάστευσης πρόσθεσε: «Αισθάνθηκα ανήσυχη όταν πήγα στην εργασία μου την επόμενη μέρα».
Οι απειλές εναντίον εργαζομένων ή εθελοντών που εργάζονται με μετανάστες μπορούν μερικές φορές να οδηγήσουν σε βάναυσα εγκλήματα. Τα τελευταία δύο χρόνια, αρκετές γυναίκες που εργάζονταν με αιτούντες άσυλο έχουν σκοτωθεί από αυτούς.
Η πιο γνωστή περίπτωση στη Σουηδία ήταν αυτή της εργαζόμενης στο κέντρο ασύλου Alexandra Mezher, η οποία σκοτώθηκε από έναν Σομαλό άνδρα που έλεγε ότι ήταν ανήλικος.
Στη Γερμανία, η εθελόντρια Maria Lindenburger, βιάστηκε και σκοτώθηκε από Αφγανό μετανάστη, ο οποίος παραδέχτηκε επίσης ότι έλεγε ότι ήταν ανήλικος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.