Β.ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ.ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ.

Οργισμένος ο Ρώσος ηγέτης.Σας εμπιστευτήκαμε και μας προδώσατε.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε πρόσφατα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποσυρθούν από τη συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, σημειώνοντας ότι αυτό θα ανάγκαζε το Κρεμλίνο να «χτυπήσει γρήγορα», αναφέρει το Reuters.

"Από την πλευρά μας, η απάντηση θα είναι στιγμιαία και συμμετρική", προειδοποίησε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης στο Valdai με ξένους ακαδημαϊκούς στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι την Πέμπτη.
Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω ισχυρισμών ότι οι Κλίντον διευκόλυναν την πώληση 20% της αμερικανικής παραγωγής εγχώριου ουρανίου στη Ρωσία υπό τη διοίκηση του πρώην αμερικανικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με το Reuters επίσης η Μόσχα έκανε γνωστές στην Ουάσινγκτον τις μυστικές πυρηνικές της εγκαταστάσεις στη δεκαετία του 1990.
Οι αναφορές ειδήσεων:
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή του στρατηγικού πυρηνικού ισοζυγίου με τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού της οπλοστασίου .
Η Ρωσία θα αναπτύξει νέα συστήματα όπλων αν αναγκαστεί, υποσχέθηκε  και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσυρθούν από την συμφωνία ορόσημο ελέγχου των εξοπλισμών -  Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας - η Ρωσία θα χτυπήσει γρήγορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν ήταν "εμφανώς θυμωμένος ", καθώς χαρακτήρισε τη Ρωσία ως το θύμα της σχέσης της με τη Δύση.
Ερωτηθείς από έναν ακαδημαϊκό που εδρεύει στη Γερμανία για να περιγράψει τις αδυναμίες της σχέσης της Μόσχας με τη Δύση, ο Πούτιν απάντησε χαρακτηρίζοντας τη μετασοβιετική ηγεσία ως υπερβολικά αφελή .
"Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν ότι σας εμπιστευόμαστε πάρα πολύ. Εσείς ερμηνεύσατε την εμπιστοσύνη μας ως αδυναμία και το εκμεταλλευτήκατε αυτό ", δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας:
Δυστυχώς, οι Δυτικοί μας εταίροι,βλέποντας ότι έχει διαιρεθεί η γεωπολιτική κληρονομιά της ΕΣΣΔ, θεώρησαν ότι ήταν οι νικητές του «Ψυχρού Πολέμου».
Άρχισαν να παρεμβαίνουν ανοιχτά στις κυριαρχικές υποθέσεις των χωρών και να εξάγουν τη δημοκρατία με τον ίδιο τρόπο που κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου η Σοβιετική ηγεσία προσπάθησε να εξάγει την σοσιαλιστική επανάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.