ΑΝΑΛΥΣΗ.Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΣΩΤΗ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΗΠΙΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Η Ισπανική κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει πιο συμβιβαστικά.

ΦΩΤΟ: Οι οπαδοί υπέρ της ενότητας συμμετέχουν σε διαδήλωση στο κέντρο της Βαρκελώνης, Ισπανία, 29 Οκτωβρίου 2017.
Μια τεράστια, χαρούμενη επίδειξη του ισπανικού πατριωτισμού γέμισε τους δρόμους της Βαρκελώνης.
Ήταν ένα θαυμάσιο θέαμα.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι - 1,3 εκατομμύρια σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας - έλαβαν μέρος.
Αμέτρητες σημαίες και πανό υψώθηκαν πάνω από το πλήθος στον λαμπερό ήλιο, μετατρέποντας τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης σε κιτρινοκόκκινα ποτάμια .
Τα τραγούδια και οι φωνές  γεμίζουν τον αέρα. "Viva Καταλονία! Viva Espana! "
Αυτοί είναι οι Καταλανοί που δεν θέλουν ανεξαρτησία. Αγαπούν να είναι Ισπανοί. Και αισθάνονται ότι η αγαπημένη τους πατρίδα έχει λησμονηθεί από τους "ανεξάρτητους".
Έτσι έδειξαν τη δύναμή τους. Και έχουν την πλήρη υποστήριξη της ισπανικής κυβέρνησης.
Υπάρχουν, όμως, δύο αντίπαλες κυβερνήσεις εδώ τώρα, καθεμία από τις οποίες ισχυρίζεται ότι είναι η νόμιμη αρχή.
Υπάρχει η τοπική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε ανεξαρτησία την Παρασκευή και επιμένει ότι είναι τώρα ο εκπρόσωπος ενός κυρίαρχου κράτους, της Καταλονίας.
Και υπάρχει η εθνική κυβέρνηση της Ισπανίας στη Μαδρίτη, η οποία διέλυσε αυτήν την τοπική κυβέρνηση, απέλυσε τους αξιωματούχους της, απείλησε να συλλάβει τους ηγέτες της και ζήτησε νέες εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου.
Η στρατηγική της Ισπανίας είναι να ασκήσει σιγά-σιγά τον έλεγχο της περιοχής, να ενθαρρύνει εκείνους που επιθυμούν να παραμείνουν στην Ισπανία και  οι οποίοι μπορεί να αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία , ενώ η διεθνής κοινότητα αρνείται να αναγνωρίσει τη δήλωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας και η επιχειρηματική κοινότητα ξεσπάει.
Ήδη ο τουρισμός στην Καταλονία είναι χαλαρός. Και χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους από τη Βαρκελώνη, φεύγοντας από τη νέα αστάθεια και αβεβαιότητα σε μια από τις πιο ευημερούσες κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.
Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να σκοτώσουν τη χήνα που έχει γεννήσει τόσα χρυσά αυγά.
Μερικοί στο στρατόπεδο της ανεξαρτησίας φαίνεται να ξέρουν  καιρό τώρα ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Ένας υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σχετικά λέγοντας: "Έχουμε προωθήσει την κατάσταση, για τους επόμενους που έρχονται μετά από μας".
Αλλά το τέλος θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο βίαιη μορφή. Τα συναισθήματα είναι τώρα ακραία και διακυβεύεται η τιμή του κινήματος της ανεξαρτησίας.
Αυτό που χρειάζεται είναι κάποιο σημάδι ότι η ισπανική κυβέρνηση θα κάνει περισσότερα από το να συντρίψει αυτό το κίνημα που επιδιώκει να οικοδομήσει ένα νέο έθνος και να προσφέρει ένα συμβιβασμό που θα μπορούσε να ηρεμήσει κάποιους από τους ανθρώπους που πυροδότησαν αυτό το όνειρο.
Μέχρι στιγμής όμως, η Ισπανία έχει προσφέρει μόνο άνευ όρων παράδοση.
Καθώς η κρίση βαθαίνει, η υπόλοιπη Ευρώπη περιμένει, βλέπει και ανησυχεί.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την θέληση όλων, όταν είπε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει "τη δύναμη του επιχειρήματος, όχι το επιχείρημα της βίας",για να φέρει πίσω την άσωτη Καταλονία.
Θα δείξει....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.