ΧΙΩΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΛΕΨΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Είχαν μπει στο θερμοκήπιό του που ήταν κοντά σε hot-spot.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιος μεταναστες

Αποτέλεσμα εικόνας για χιος μεταναστες
Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, κυρίως στον χώρο φιλοξενίας των περίπου 350 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε χώρο όπου στεγάζεται μια μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά και σε οικίσκους διαμονής.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρξε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, παρουσία εισαγγελέα.
Επίσης, επεισόδιο σημειώθηκε χθες μεταξύ ομάδας προσφύγων και μεταναστών και δύο κατοίκων του χωριού Χαλκειός της Χίου, που γειτνιάζει με τον καταυλισμό προσφύγων της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, είχε προηγηθεί ένταση, όταν οι δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) φέρεται να προσπάθησαν να εμποδίσουν πρόσφυγες να πάρουν διάφορα είδη από το θερμοκήπιό τους, που απέχει περί τα 200 μέτρα από το καταυλισμό της ΒΙΑΛ.
Στο σημείο έτρεξαν και άλλοι πρόσφυγες και το περιστατικό έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 10 πρόσφυγες προσήχθησαν και εξετάζονται ο καθένας ξεχωριστά για την ανάμιξή τους στα επεισόδια. Επίσης, προσήχθησαν οι δύο κάτοικοι του Χαλκειούς, ηλικίας 45 και 73 ετών, εκ των οποίων ο δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κατασχέθηκαν, επίσης, πέντε πλαστικές σακούλες με διάφορα λαχανικά, καθώς επίσης και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το PolitisChios.gr, προκειμένου οι μετανάστες να απομακρυνθούν από το θερμοκήπιο, ο γιος του 73χρονου, ένας 45χρονος έριξε στον αέρα βολές με το κυνηγετικό όπλο ως μέτρο εκφοβισμού.
Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης περιουσίας και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά των 6 αλλοδαπών καθώς και δικογραφία για οπλοχρησία σε βάρος του 45χρονου γιου του ιδιοκτήτη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εκτός εάν οι εμπλεκόμενοι ζητήσουν προθεσμία για να δικαστούν μέσα στην εβδομάδα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.