ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η Ε.Ε. ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Προτροπές στους δημοσιογράφους να ρουφιανεύουν στις αρχές τους συναδέρφους τους.Συμμετέχει και η ΕΡΤ.

postthumbnail

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοσιογραφια φωτο

Ένας νέος δημοσιογραφικός κώδικας , χρηματοδοτούμενος από την ΕΕ, καλεί τους δημοσιογράφους να αποφύγουν την αρνητική αναφορά της μεταναστευτικής κρίσης, να αποφύγουν να συνδέουν το Ισλάμ με την τρομοκρατία και να αποφύγουν να αναφέρουν εάν ένας μετανάστης που έκανε έγκλημα ήταν παράνομα στη χώρα.
Η κατευθυντήρια γραμμή καλεί ακόμη τους δημοσιογράφους να αναφέρουν τους συναδέλφους τους στις αρχές για "ομιλία μίσους" .
Ο κώδικας, ο οποίος χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα, την ισότητα και την ιδιότητα του πολίτη, ορίζει την έκφραση μίσους ως εκφράσεις που «προάγουν ή δικαιολογούν την ξενοφοβία» συμπεριλαμβανομένης της «μισαλλοδοξίας που εκφράζεται από επιθετικό εθνικισμό».
Η έκθεση αναφέρει ότι αν και η δημοσιογραφία δεν μπορεί να «επιλύσει μόνη της το πρόβλημα της ομιλίας μίσους ... η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τους υφιστάμενους μηχανισμούς και να υποστηρίξει νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της ».
Για να γίνει αυτό, η έκθεση καλεί τους δημοσιογράφους να αναφέρουν τους συναδέλφους τους στην αστυνομία, καθώς και τους ανθρώπους που σχολιάζουν τα άρθρα τους, με το αιτιολογικό ότι έχουν διαπράξει παράνομη ομιλία μίσους.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ζητούν από τους δημοσιογράφους να μην αναφέρουν ότι οι «μετανάστες έχουν αποκλειστικά αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία» η να μην παρουσιάζουν «εκθέσεις που παρουσιάζουν τη μετανάστευση ως κόστος για το δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης» και να αναφέρουν την εθνοτική καταγωγή ή τη θρησκεία των μεταναστών »μόνο όταν είναι απαραίτητο για το κοινό για να κατανοήσει τις ειδήσεις .
Ο κώδικας καλεί τους δημοσιογράφους να μην επικεντρωθούν σε «ζητήματα όπως αν τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο είναι αυθεντικά»,  διότι οι στατιστικές της ΕΕ δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται εδώ είναι οικονομικοί μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για καθεστώς προστατευόμενου πρόσφυγα.

Ζητά επίσης από τους δημοσιογράφους να μην αναφέρουν τα εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες, εκτός αν περιλαμβάνουν «στατιστικές που διαψεύδουν υποθέσεις ότι η μετανάστευση οδηγεί σε αυξανόμενα επίπεδα εγκληματικότητας».
"Μην πέσετε στην παγίδα της εστίασης μόνο στις πιθανές αρνητικές πτυχές της μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε τη θετική συμβολή της μετανάστευσης και των μεμονωμένων μεταναστών », λένε.

Η έκθεση συνιστά ακόμη στους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν το επίθετο «παράνομος» όταν αναφέρουν τους μετανάστες.
Κατά την υποβολή εκθέσεων σχετικά με το Ισλάμ, οι δημοσιογράφοι καλούνται να μην αναφέρουν τον ισλαμικό πολιτισμό ως «βάρβαρο, παράλογο, πρωτόγονο, επιθετικό, απειλητικό ή επιρρεπή στην τρομοκρατία» .

Επιπλέον, η ομάδα λέει ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να παραθέτουν πολιτικούς ή άλλα δημόσια πρόσωπα που λένε την γνώμη τους σχετικά με τη μετανάστευση «χωρίς να αμφισβητούν τις δηλώσεις τους» και συνιστά να προσεγγιστούν ομάδες μεταναστών που υποστηρίζουν ομάδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στις αντι-μεταναστευτικές αφηγήσεις υποστηρικτές των μεταναστών μέσα στα μέσα ενημέρωσης.
Αυτό είναι όπως το 1984 του Orwell - το επίπεδο λογοκρισίας εδώ είναι εξωπραγματικό. Είναι η τυπική ΕΕ: υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς. Ο έλεγχος της σκέψης και της ομιλίας είναι το σήμα κατατεθέν της δικτατορίας ... Καλώς ήλθατε στην ΕΕ.
Η έκθεση εδώ https://www.respectwords.org/wp-content/uploads/2017/10/Reporting-on-Migration-and-Minorities..pdf

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.