ΒΕΛΓΙΟ.Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ.

Αντιδρούν οι εθελοντές.

Αποτέλεσμα εικόνας για ερυθρος σταυρος  φωτο


Οι εθελοντές επέκριναν την φιλανθρωπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού αφού έλαβαν μια ανακοίνωση που τους έλεγε να απομακρύνουν τους Σταυρούς , καθώς η οργάνωση θέλει να φαίνεται πιο κοσμική.

Τα βελγικά υποκαταστήματα του οργανισμού διεθνούς βοήθειας έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Επαρχιακή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιέγη για να αφαιρέσουν όλους τους Σταυρούς. Ο André Rouffart, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο Verviers, δήλωσε: "Μας ζητήθηκε να σεβαστούμε τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού" και να μην κάνουμε φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις .
Ο κ. Ρούφαρτ δήλωσε ότι υπήρξαν πιέσεις από εθελοντές και άλλα μέλη για το θέμα, αλλά το υποβάθμισε , λέγοντας: "Νομίζω ότι είναι μια καταιγίδα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού".
Αρκετοί εθελοντές μίλησαν στον Βελγικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTL και εξέφρασαν την εχθρότητα τους προς την κίνηση, με ένα ρητό: «Αφήστε τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι. Συνηθίζαμε να λέμε «Χριστουγεννιάτικες διακοπές», τώρα είναι «χειμερινές διακοπές» Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στις Βρυξέλλες έχει γίνει η «Χειμερινή Αίσθηση».
"Για ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού - λόγω των μουσουλμάνων - οι σταυροί απομακρύνθηκαν από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού , πρόσθεσε ο εθελοντής.
Το γεγονός έρχεται μετά από την προτεινόμενη απομάκρυνση ενός σταυρού στη Γαλλία που βρίσκεται πάνω από ένα άγαλμα του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β στο Ploërmel της Βρετάνης. Η κίνηση προκάλεσε αγανάκτηση μεταξύ των πιστών και οδήγησε στην προσφορά της πολωνικής και ουγγρικής κυβέρνησης να πάρουν τον σταυρό.
"Αυτά τα μέτρα πρέπει να θεωρηθούν ως προσπάθειες για την εξάλειψη  του πολιτισμού της ηπείρου", σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó.
Στην Ιρλανδία, ο Καθολικός ιερέας Father Desmond O'Donnell κάλεσε τους Χριστιανούς να  εγκαταλείψουν  εντελώς τη λέξη «Χριστούγεννα» λέγοντας ότι η εμπορευματοποίηση των διακοπών είχε αντικαταστήσει την αρχική χριστιανική σημασία.
Πηγή http://www.7sur7.be

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΜΚΟ ταξιτζήδες