Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

94 χρόνια από την κατάργησή του επιχειρείται η αναβίωσή του από τους ισλαμιστές που κυβερνούν την Τουρκία.

Αποτέλεσμα εικόνας για οθομανικο χαλιφατο φωτο

Σχετική εικόνα

ένα άρθρο του Hamad MominΠριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από την κατάργηση του Οθωμανικού Χαλιφάτου στις 3 Μαρτίου 1924. Το χαλιφάτο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε όλη την ιστορία του Ισλάμ και η καταστροφή του είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σκοτεινές εποχές της ισλαμικής ιστορίας μετά τον θάνατο του Προφήτη Μωάμεθ .

Η ιστορία του περιλαμβάνει εκατοντάδες χρόνια τεράστιας εδαφικής επέκτασης, οικονομικής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης. Χαλίφης είναι η θέση της εξουσίας και της εκπροσώπησης που δίνεται σε ένα επιλεγμένο άτομο από το μουσουλμανικό έθνος μετά τον προφήτη Μωάμεθ .

Όπως διηγήθηκε ο Abu Huraira ο προφήτης Μωάμεθ  είπε,

"Τα παιδιά του Ισραήλ κυβερνήθηκαν και καθοδηγήθηκαν από προφήτες. κάθε φορά που ένας προφήτης πέθαινε, ένας άλλος αναλάμβανε τη θέση του. Δεν θα υπάρξει προφήτης μετά από μένα, αλλά θα υπάρξουν Χαλίφηδες που θα αυξηθούν σε αριθμό. "Ο λαός ρώτησε," Αγγελιοφόρε του Αλλάχ ! Τι μας διατάζετε να πράξουμε; "Εκείνος είπε:" Να υπακούσετε σε εκείνον στον οποίο θα δοθεί πρώτα η υπόσχεση της πίστης. Εκπληρώστε τα δικαιώματά τους, γιατί ο Αλλάχ θα τους ρωτήσει για (οποιαδήποτε αδυναμία) στην απόφαση που έχει θέσει  για την κηδεμονία τους ».

Η ευθύνη του Χαλίφη είναι να ενεργεί ως εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, ενεργώντας και αποφασίζοντας σύμφωνα με τον θεϊκό νόμο (Σαρία), καθιερώνοντας την προσευχή, συλλέγοντας υποχρεωτικά ελεημοσύνη ( zakat ) και μεταφέροντας το μήνυμα του Ισλάμ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τουρκία έχει δει σήμερα δραστικές αλλαγές από τότε που καταργήθηκε το χαλιφάτο και με την άνοδο στην εξουσία του Mustafa Kemal "Atatürk", που χρηματοδοτήθηκε από τους Σιωνιστές.Ο "Ατατούρκ" ήρθε στην εξουσία επιβάλλοντας δεκαετίες λαϊκισμού στον τουρκικό λαό. Η Τουρκία υπέφερε για αρκετά χρόνια σε ένα έντονα κοσμικό πολιτικό κλίμα, αλλά επί του παρόντος υφίσταται μια αξιοσημείωτη μεταβατική περίοδο, στην οποία απομακρύνεται από την τυραννία που την ασφυκτιά.

Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ), η Τουρκία ανέτρεψε την απαγόρευση του Hijāb , έχτισε περισσότερα από 17.000 νέα τζαμιά, ενίσχυσε τις οικογενειακές αξίες, θεράπευσε τον αλκοολισμό και εφάρμοσε πολλές άλλες πολιτικές σύμφωνα με τις ισλαμικές αρχές.

Τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει την ποινικοποίηση της μοιχείας και την επαναφορά του «νόμου περί μοιχείας». Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε:


"Αυτή η κοινωνία έχει διαφορετικό καθεστώς όσον αφορά τις ηθικές αξίες της ... Αυτό θα πει αυτοκριτική. Πρέπει να πω ότι κατά τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ κάναμε ένα λάθος ... Θα πρέπει τώρα να διαφοροποιήσουμε τους κανονισμούς σχετικά με τη μοιχεία ... Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο η Τουρκία είναι διαφορετική από τις περισσότερες δυτικές χώρες.»

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για την επέτειο του θανάτου του οθωμανού σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Β, ο Ερντογάν δήλωσε:


"Η Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα καθεστώτα μας,  είναι το ένα μια συνέχιση του άλλου, είναι επίσης μια συνέχεια των Οθωμανών. Φυσικά, τα σύνορα έχουν αλλάξει. Οι μορφές διακυβέρνησης έχουν αλλάξει ... Αλλά η ουσία είναι η ίδια, η ψυχή είναι η ίδια, ακόμα και πολλοί θεσμοί είναι ίδιοι ».

Η Τουρκία έχει επιδείξει την ανησυχία της για τους ευάλωτους και καταπιεσμένους σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές πράξεις και τις αρχές που κληρονόμησε από το Ισλάμ. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά φιλανθρωπική και το 2016 κατέλαβε την δεύτερη θέση στον κόσμο για το ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέδωσε (6 δις $), ενώ ταυτόχρονα παρέχει την μεγαλύτερη  ανθρωπιστική βοήθεια ως ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος (ΑΕΕ).

Ο Abdullāh b. Ο Salām ανέφερε:


Ο Προφήτης είπε: "O άνθρωποι, προωθήστε τους χαιρετισμούς της ειρήνης (Σαλάμ), βοηθήστε τους φτωχούς και τους ανήμπορους και προσευχηθείτε όταν οι άλλοι κοιμούνται, ώστε να εισέλθετε με ασφάλεια στη Jannah."

Η φιλανθρωπία είναι μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις οποιασδήποτε ισλαμικής χώρας. Τα παραπάνω είναι η ιδρυτική δήλωση του Προφητικού Ισλαμικού κράτους, η οποία παρουσιάζει τη μεγάλη έμφαση και την άμεση εντολή που έκανε ο Προφήτης του Αλλάχ στους Μουσουλμάνους όσον αφορά τον ανθρωπισμό και τη φιλανθρωπία.

Η κατάργηση του χαλιφάτου ήταν ένα γεγονός που σίγουρα σηματοδότησε μια καμπή στην ιστορία που ήταν τόσο σημαντική ώστε η ανθρωπότητα να νιώσει τις μετασεισμούς της μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ακόμη και με τις φαύλες δεκαετίες λαϊκισμού που επιβλήθηκαν μετά την πτώση του οθωμανικού χαλιφάτου, ο τουρκικός λαός χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να διατηρήσει  την ισλαμική του ταυτότητα ενάντια στην τοξική κοσμική αμαρτία του"Atatürk" κατά των βαθιά ριζωμένων αξιών του.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Πράκτορας της MI5 Εγώ σκότωσα την Νταιάνα

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.